Warm, stromend water

Dat moment dat er warm, stromend water uit onze stortdouche kwam. Dat was wel echt even een geluksmomentje!

Vandaag deel ik graag de eerste ruimte in ons huis die klaar is met jullie, de badkamer. Of eigenlijk noemen wij het gewoon de douche, er zit tenslotte helemaal geen bad in. Een bewuste keuze, het neemt veel ruimte in, vangt stof en we hebben er beiden toch geen geduld voor.

Schuim tot aan het plafond

Het ziet er in films altijd heel idyllisch uit; zo’n enorme laag met schuim, kaarsjes, een glaasje wijn erbij (ik drink niet, maar toch). Maar helaas, het is niet aan mij besteed.
Ik heb regelmatig geprobeerd te badderen, maar het eindigde altijd met dat ik in lauw water lig en me afvraag wat ik hier in vredesnaam doe. M’n boek helemaal nat, m’n geduld ver te zoeken en een lege fles badschuim naast me. Zo’n berg met schuim zoals in de film is me trouwens nog bijna nooit gelukt. Behalve die keer toen ik nog een kleuter was en mijn broer en ik enorme schuimtaarten maakten in bad. Toen zat het schuim serieus tot aan het plafond, tot ergernis van m’n ouders.

Van een doorn in ons oog, naar blikvanger in onze badkamer!

Het ontwerp

Toen we besloten om de oude dakkapel te vervangen voor een dubbele dakkapel, ontstond direct het definitieve plan voor de indeling van onze bovenverdieping. De helft van de dakkapel hebben we gebruikt voor onze badkamer. Lekker veel natuurlijk licht en zo konden we de overloop heel ruim houden. Qua indeling hebben we niet lang nagedacht, we wisten vrijwel direct hoe we het hebben wilden. We hebben het badkamermeubel wat we in eerste instantie hadden uitgezocht verwisseld voor twee losse wasbakken en we hebben uiteindelijk de douchebak weg gelaten. In plaats daarvan hebben we nu een inloopdouche met de gewone vloertegels.

image
Definitieve ontwerp van onze badkamer

Ook qua kleuren wilden we graag gaan voor iets wat redelijk tijdloos is: witte, grote tegels op de muren en grote, antracietkleurige vloertegels. We twijfelden of we nog grijze wildverband tegels op de muur van de inloopdouche wilden maar achteraf zijn we heel erg blij dat we dit hebben geschrapt.

Slim hergebruiken

De badkamer is de eerste, echte ruimte in huis waar ik los kon gaan qua styling. Je zult wellicht niet verbaasd zijn dat ik al maanden lang de handdoeken en andere accessoires in een verhuisdoos klaar had liggen. De badkamerplanken van massief eikenhout zijn onze trots. Dit hout komt trouwens van de schouw die in de jaren ’80 in ons huis is gebouwd om de oude kruidenierswinkel met de woonkamer te verbinden. We ergerden ons zo erg aan die schouw, dat we één van onze gouden regels ervoor hebben verbroken: geen dingen slopen en rommel maken in ruimtes waar we nog niet gaan verbouwen.

Achteraf dubbel blij dat we dit wel hebben gedaan, anders hadden we dat hout niet ontdekt. Van een doorn in ons oog, naar blikvanger in onze badkamer! We genieten echt elke dag van onze fijne badkamer, het is heerlijk om eindelijk een ruimte helemaal af te hebben tijdens zo’n grote verbouwing.

Ik ben benieuwd wat je van onze badkamer vindt!

handtekening_C

You may also like

7 reacties

  1. Zo tof jullie badkamer, ik heb ‘m gepind op pinterest. Wij moeten nog aan de slag, ook het hele huis met als verschil dat we er niet in wonen. Je smaak spreekt me aan en het is leuk om te zien hoe jullie het opbouwen dus ik spiek graag op je blog om te zien hoe jullie vorderen.

  2. Echt super gaaf! Ben zelf ook helemaal fan van eikenhout en nog steeds verliefd op jouw interieur keuzes. Je moet me echt eens vertellen waar ik ook die cactussen en potjes kan halen. Dan ga ik binnenkort ook eens onze badkamer ‘aankleden’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *