DIY: eMac kattenmandje

In ons nieuwe huis verdienen onze viervoeters natuurlijk ook fijne ligplekjes. Hond Oscar heeft een eigen Fatboy en de katten? Die slapen vanaf vandaag in een eMac! Wil jij ook zo’n tof kattenmandje maken? Lees dan snel verder!
Think different

Hier in huis zijn we al jaren grote Apple-fans. Het design, de gebruiksvriendelijkheid en degelijkheid spreekt ons heel erg aan. Wat is er dan toffer dan een oude eMac omtoveren tot kattenbed? Ik laat je zien hoe je dit zelf ook kunt doen.

Wat heb je nodig?
  • eMac (bijv. via Marktplaats)
  • schroevendraaier of boormachine
  • inbussleutel
  • schoonmaakdoekjes
  • montagekit of lijm
  • kussentje van ongeveer 40×40 cm
Aan de slag!

IMG_0124

 

Als eerste schroef je de zijkanten en bovenkant van de computer los met een inbussleuteltje. Dan kun je het binnenwerk van de computer voorzichtig eruit schuiven, met de beeldbuis er nog aan vast. Voorzichtig, het is scherp! Leg er bijvoorbeeld een stuk karton onder om je vloer te beschermen.

IMG_0125

 

Vervolgens schroef je de onderkant los en nog wat kleine schroefjes rondom. Je klikt de ijzeren plaat los door de clipjes naar buiten te buigen. Nu kun je de schroeven bij de speakers los schroeven en het witte, plastic frontje dat om de beeldbuis heen zit voorzichtig loskoppelen.

IMG_0126

 

De speakers die aan het frontje vast zitten, schroef je ook los.

IMG_0127

 

Er blijft een soort R2D2 over. De oud ijzerboer wil hier vast nog wel wat voor geven 😉

IMG_0128

 

Maak de binnenkant van de eMac schoon met een vochtige doek. Nu kun je het frontje vastlijmen aan de body. Ik gebruikte hiervoor transparante montagekit. Ook zijn de inbusschroeven en de doorzichtige pootjes erin gekit, dit vind ik mooier staan dan gaten.

IMG_0129

 

Laat dit vervolgens een nachtje drogen voordat je het kussentje erin doet. En klaar is je toffe kattenmandje!

IMG_0132

 

Ook geschikt voor kleine hondjes 😉

Past nét niet, Oscar!

Bewaren

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *