Wat je niet ziet op Instagram

Ik heb al jaren Instagram, maar verder dan foto’s van m’n kookkunsten, de katten en hond Oscar kwam ik eigenlijk nooit. Tot ik vier maanden geleden besloot te gaan bloggen over ons klushuis. Daar hoorde dan eigenlijk wel een speciaal Instagram account bij en tjah….toen was ik hooked!
Instagramwaardig

Dankzij Instagram heb ik enorm veel inspiratie opgedaan voor ons eigen huis en allerlei gave woonwinkels ontdekt. Er zijn hele leuke winacties en give-aways en sommige mensen verkopen hele mooie handgemaakte items of tweedehands spullen via hun IG-account. Maar het allerleukste is toch wel de gezelligheid; leuke, lieve reacties op elkaars foto’s en interesse tonen in elkaar. Natuurlijk is het ook hartstikke leuk om steeds nieuwe volgers te krijgen.

Er komt nog heel wat bij kijken hoor, foto’s maken voor je Instagram. De boel moet aan kant, soms lig ik in de meest vreemde houdingen om hét perfecte plaatje te schieten, nog een beetje meer naar links want die badjas mag niet op de foto, ‘Nee, Jarno, je maakt schaduwen!’, wat is het beste tijdstip om foto’s te plaatsen en welke #hashtags doen het goed? Allemaal dingen die ik nu een beetje begin te snappen. En toen…ging er echt een wereld voor me open op interieurgebied!

Voordat ik foto’s maak, moeten deze natuurlijk wel ‘instagramwaardig’ zijn. In het begin postte ik ook veel klusfoto’s met bergen rommel erop maar ik merkte dat hier nagenoeg geen likes op kwamen (behalve als mijn knappe timmerman erop stond) of dat mensen je dan massaal ‘ontvolgen’. Eigenlijk heel jammer. Inmiddels plaats ik dus alleen nog maar foto’s van ingerichte, gestylde hoekjes en opgeruimde kamers. Stom eigenlijk, toch? Want zo ziet ons huis er heus niet altijd uit. En dus heb ik besloten dat ik jullie vandaag laat zien hoe @huis_11 eruit ziet wanneer er in geleefd wordt. Kijk je mee?

Instagram vs. the Real World

Die onderste plank vol rommel (er komt ooit nog een krat o.i.d.) zie je nooit op mijn foto’s 😉 En waar zijn alle handdoeken die normaal netjes gevouwen op de planken liggen?

 

Handig hè, die opbergbakjes in de badkamer? Jarno denkt daar anders over. Mijn wasbak is altijd netjes hoor! 🙂

 

Dit valt eigenlijk nog best mee. Deze kamer gebruiken we verder weinig en blijft hierdoor ook vrij netjes. Wel heel handig om onze wasmanden met schone was (die eigenlijk nog gevouwen moet worden) hier neer te zetten. Oh ja, hier liggen dus ook die missende handdoeken…

 

Tjah, nu ik dit zo zie valt het ook wel mee. Toch zet je zo’n foto nooit op Instagram.

 

Zo zie je maar wat goede belichting voor een foto kan doen! En een beetje opruimen natuurlijk.

 

Ik krijg vaak complimenten dat ik mijn kleedkamer zo netjes houd. Dat klopt ook wel hoor en is ook wel nodig met open kasten. Alleen dat bureau dat tijdelijk erin staat netjes houden? Lastig! Ik houd mezelf steeds voor dat het niet erg is, omdat het bureau uiteindelijk op de vide komt te staan. Ik wil daar graag een inpaktafel maken. In de kleedkamer komt dan een spiegel met licht, een wandplank voor mijn make-up dingen en een hoge barkruk. Ik ga die plank dan heel netjes houden!

Herkenbaar?

Herken je dit ook? Of gaat iedereen me nu massaal ontvolgen? 😉

handtekening_C

Bewaren

Bewaren

You may also like

2 reacties

  1. Haha, heerlijk van die foto’s. Ik word er altijd een beetje onrustig van van al die gestylde en mooie foto’s. Dan kijk ik rond in mijn eigen huis en dan denk ik hoe doen die mensen dat :-). Ik heb net jou blog ontdekt, leuk om te lezen.

  2. Haha die foto’s zijn zo herkenbaar! Al ziet jouw huis er nog steeds netjes uit als er in geleefd wordt hoor;) Maar ik sleep ook alles van links naar rechts door het huis om de perfecte foto te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *