IKEA catalogus 2017 lancering

Via Showhome waren we uitgenodigd voor de IKEA catalogus 2017 lancering op 11 augustus 2016. Een dag waarover hier in HUIS11 nog lang is nagepraat!
IKEA-fans

Jarno en ik zijn echte IKEA-fans. Ik ben zo blij met een man die naar de IKEA gaan ook een uitje vindt! Lekker samen rondstruinen, wat eten en drinken in het restaurant en dan nog uitgebreid langs alle afdelingen lopen (en natuurlijk áltijd met teveel spullen thuiskomen). We waren dan ook heel enthousiast dat we naar de lancering van de nieuwe catalogus mochten. Het voelde ook wel heel speciaal, liepen we daar met onze HUIS11 perskaartjes tussen allerlei grote namen zoals LINDA en Ariadne at Home.

IMG_0146 IMG_0147

IMG_0164

 

In the middle of nowhere

De locatie was echt fantastisch, zelfs in de stromende regen; een maïsdoolhof in the middle of nowhere. Prachtig gedekte tafels, een hele mooie bar en echt aan elk detail was gedacht! Er volgden een aantal inspirerende toespraken, waarin duidelijk werd dat de IKEA catalogus van 2017 steeds meer als een magazine wordt neergezet met o.a. interviews en artikelen erin en dat het leven in en rondom de keuken de hoofdrol speelt in deze catalogus. Ze spelen in op de hedendaagse foodtrends: gezond en duurzaam voedsel, zelf je eten bereiden en weten waar het vandaan komt en natuurlijk het samen koken en tafelen met vrienden of familie. Verder was de boodschap heel duidelijk: “Doe en leef vooral hoe jij je prettig voelt”, aldus Corporate Communicatie Manager Mark Blok.

Doe en leef vooral hoe jij je prettig voelt

IMG_0149

 

Tijdens de lunch, die werd opgediend door IKEA-restaurant medewerkers die al uren in de keuken hadden gestaan, werd dit nogmaals benadrukt. En wat was het eten lekker zeg! Voor mij als pescotariër was het heel fijn dat er geen vlees geserveerd werd. Alle salades en de mini pizza’s waren vegetarisch en glutenvrij. Persoonlijke favoriet bij ons allebei was toch wel de nieuwe ‘pulled salmon sandwich’ (deze was dus als enige niet vegetarisch).

IMG_0152

 

De nieuwe oogst: de collectie

Na de lunch dan eindelijk waar we zo benieuwd naar waren: de nieuwe collectie van 2017! Ook hier keerde het thema duurzaamheid en democratisch design keer op keer terug. Kijk je mee naar mijn persoonlijke favorieten?

IMG_0155 IMG_0156

De Kryddad collectie van Dr. Dipti vind ik echt prachtig: natuurlijke materialen en mooie stoffen in donkere kleuren. Helemaal mijn ding! Fijne bijkomstigheid is dat Dr. Dipti deze limited edition collectie heeft ontworpen in samenwerking met Rangsutra (sociaal ondernemen, lokale Indiase vrouwen kunnen nu worden voorzien van een stabiel inkomen).

 

IMG_0169 IMG_0170

05_IKEA_Catalogus
Karin Gustavsson en Piet Hein Eek, foto door Ikeapers.

De JASSA design collectie (door Nederlandse topdesigner Piet Hein Eek) bevat duurzame, rotan accessoires en meubels en Scandinavisch textiel voor binnen en buiten. De collectie krijgt een ambachtelijke uitstraling; noesten of imperfecties door het werken met natuurlijke materialen geeft elk product een uniek karakter.


Hapjes

Zoals op elk feestje, vind je mij bij de hapjestafel! Tijdens het struinen door het doolhof op zoek naar de nieuwe collectie, kwamen we de meest heerlijke hapjes tegen, het één nog mooier gepresenteerd dan het ander. Niet onbelangrijk: de hapjes waren ook echt enorm lekker. Het kan door het weer komen, maar ik kreeg spontaan zin in kerst. Wat lijkt het me heerlijk om onze nieuwe keuken dan gezellig in te richten en de tafel mooi te dekken met lekkere hapjes erbij.

IMG_0172

IMG_0173IMG_0161

 

Wat ik bij thuiskomst deed? Een lekkere warme douche en toen was ik niet meer aanspreekbaar…

IMG_0166

Tussen 16 en 27 augustus valt de nieuwe IKEA catalogus op de deurmat bij alle IKEA -family leden!

handtekening_C

Bewaren

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *