Ensuite deuren

Een erker, glas-in-lood ramen en ensuite deuren; op die drie elementen van een huis ben ik al van jongs af aan verliefd. Onze jaren ’30 woning scoorde al twee van de drie… en binnenkort kunnen we de laatste ook afvinken!

Toen we hier twee jaar geleden kwamen wonen, hadden we eigenlijk een andere indeling voor de benedenverdieping in gedachten dan nu. We wilden sowieso heel graag ensuite deuren van de woonkamer naar de eetkamer en keuken maken, met boekenkasten aan de zijkanten en glas-in-lood. Het past echt perfect in de stijl van onze jaren ’30 woning en Jarno en ik zijn er allebei een beetje vrliefd op. Toen we onze indeling compleet omgooiden en op de huidige indeling kwamen, moesten we het plan om ensuite deuren te maken helaas laten gaan. Tenminste… dat dachten we.

Twee volle dagen extra en nog een beetje meer

Ongeveer drie maanden geleden zijn we op het idee gekomen om alsnog smalle glas-in-lood schuifdeuren te plaatsen tussen de keuken en de woonkamer. Weliswaar helemaal anders dan het eerste plan, want er komen geen boekenkasten aan de zijkant en de opening wordt een stuk smaller, maar het zijn wél ensuite deuren! 

Het kostte twee volle dagen extra om de opening breed genoeg voor de schuifdeuren te maken; zo moest de muur van de gang een stuk verplaatst worden (en dus helemaal afgebroken en opnieuw worden opgebouwd), hebben we de opening van de kelderkast verplaatst en dan hebben we het nog niet over het extra werk dat er nog bij komt ten opzichte van een normale deur. Zoals de rails bevestigen, nooddeuren maken, Jarno gaat zelf op maat gemaakte ensuite deuren maken en er komt een extra wand om de deuren in te laten verdwijnen. Ook hebben we de woonkamer afgezet met een houten constructie, zodat onze binnenkatten veilig binnen blijven. Gelukkig heeft mijn lieve schoonvader ook veel geholpen!

img_0101

img_0081 img_0095 img_0096 img_0098 img_0097de nooddeuren

Benieuwd naar het eindresultaat? Ik houd je op de hoogte 🙂 Voor nu droom ik even weg bij deze inspiratiefoto’s:

binnenkijken_bij_anja_willemsen_8
Deze prachtige deuren van @anjawillemsen op Instagram zijn toch om verliefd op te worden? Ik zie Oscar straks ook al zo staan 🙂

keijserenco
Zulke zwarte, stalen deuren zoals van Keijserenco.nl lijkt mij ook ontzettend gaaf, maar wij willen toch voor authentieke glas-in-lood deuren gaan omdat dat beter bij de stijl van ons huis past.

en-suite_deuren_1

Zonder de boekenkasten dan, maar qua stijl deur lijkt dit best wel op wat wij graag willen.

handtekening_C

Bewaren

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *