DIY: Ikea Duktig keukentje pimpen

Weer keuken keuzes, alleen nu een keer niet over onze eigen keuken! Mijn nichtje Evy werd afgelopen week 2 jaar en mijn moeder wilde graag het Ikea Duktig keukentje cadeau geven. Het leek mij wel heel tof om dit keukentje een beetje te pimpen. In deze blog zie je hoe ik dit heb gedaan. Kunnen we tenminste al één keuken afstrepen van onze verbouwingslijst 😉
Wat heb je nodig?
  • Ikea Duktig keukentje
  • Ontvetter (ik heb ammoniak gebruikt)
  • Fijn schuurpapier
  • Grondverf
  • Lak
  • Schoolbordverf en krijtstift (optioneel)
  • Roller
  • Kwast
  • Verfbakjes

1

Stap 1: het ontwerp

Het Ikea Duktig keukentje is van zichzelf een heel basic ontwerp wat in bijna elk huishouden wel mooi staat. Toch leek het mij ontzettend leuk om dit keukentje wat meer karakter te geven, passend bij de inrichting van mijn broer en schoonzus. Ik heb natuurlijk op Pinterest eerst de nodige inspiratie opgedaan voordat ik een boodschappenlijstje maakte. Wat vind je bijvoorbeeld van deze gepimpte keukentjes?

Echt van alles is mogelijk! Bijvoorbeeld de plastic onderdelen (handvatten, kraan, wasbak en de roede met haakjes) in een andere kleur spuiten, knoppen toevoegen bij de oven en het fornuis, haakjes aan de zijkant om bijv. een schortje of theedoeken aan te hangen, een achterwandje plaatsen en deze behangen, etc.

Stap 2: schilderen

Voordat ik ging schilderen, natuurlijk eerst alles voorbereiden. Bepaal eerst welke onderdelen je wilt schilderen met behulp van de bouwtekeningen. Ik heb alles ontvet met ammoniak en vervolgens licht opgeschuurd omdat er een glanzend laagje over heen zit en natuurlijk het stof van het schuren weer verwijderd. Toen heb ik alle onderdelen die ik wilde verven eerst twee keer in de grondverf gezet en vervolgens alles twee keer afgelakt.

5 6

Stap 3: in elkaar zetten en accessoires toevoegen

Wanneer alles geverfd is en goed gedroogd, kun je het keukentje in elkaar zetten. Hierna heb ik het keukentje nog verder aangekleed met diverse accessoires. Mijn moeder heeft nog een schattig schortje en theedoeken genaaid voor bij het keukentje. Mijn broer en zwager hebben allerlei tof keukengerei gekocht voor in het keukentje. We konden niet wachten om het keukentje te geven!

7 8 9

 

En Evy? Die heeft de hele middag eten voor alle visite bereid in het keukentje/de bakkerij! ♡

10

handtekening_C

Bewaren

Bewaren

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *